Slováci s nulou, Gáboríka "vychytal" obranca Ehrhoff

24.03.2012 Celý región

New York 24. marca (TASR) - Z trojice slovenských hokejistov účinkujúcich v noci na sobotu v zámorskej NHL sa bodovo nepresadil ani jeden. Vo vzájomnom súboji s Mariánom Gáboríkom z New Yorku Rangers sa aspoň z víťazstva 4:1 tešil obranca Buffala Andrej Sekera. Florida s Tomášom Kopeckým podľahla Edmontonu po samostatných nájazdoch 1:2, no naďalej vedie v Juhovýchodnej divízii.

Sekera si pri triumfe Sabres, ktorí sa pomaly ale isto prepracúvajú do osmičky pre play off vo Východnej konferencii, pripísal aspoň dva plusové body, naopak Gáborík skončil s troma mínuskami. V úvode tretej časti mal slovenský kanonier obrovskú šancu vyrovnať na 2:2, no ani na dvakrát neprekonal obrancu Christiana Ehrhoffa, ktorý vypomál Ryanovi Millerovi na nekrytej strane jeho bránky a ďalšia dorážka Gáboríka išla mimo. "Myslím si, že brankársky zákrok dňa dnes patrí Christianovi," pochválil obetavosť nemeckého beka Miller.

Winnipeg prehrával s Washingtonom v tretej časti už 0:3, no nakoniec zvíťazil 4:3 po predĺžení a stále môže snívať o nadstavbe. Na Capitals okupujúcich poslednú postupovú priečku v konferencii, strácajú štyri body.

To isté neplatí o Columbuse, ktorý síce vďaka hetriku R.J. Umbergera sfúkol Carolinu 5:1, no naďalej zostáva na beznádejne poslednom mieste celoligovej tabuľky.

Po jasnej prehre 1:5 v Montreale začína vážne prihárať Ottawe, ktorá vedie pred deviatym Buffalom na východe iba o dva body. New Jersey na šiestom mieste sa muselo uspokojiť so ziskom bodu za prehru po nájazdoch s Torontom (3:4).

výsledky: New Jersey - Toronto 3:4 pp a sn, NY Rangers - Buffalo 1:4, Washington - Winnipeg 3:4 pp, Columbus - Carolina 5:1, Montreal - Ottawa 5:1, Florida - Edmonton 1:2 pp a sn
 

Vyberte región